У Київській області відкрито пам’ятний знак на честь Народного Героя України Аміни Окуєвої, вбитої російськими найманцями в жовтні 2017 року. Меморіал встановлено у місті Глеваха, що на Київщині.

Про це повідомляє інформує видання “LB.ua”.

Урочиста церемонія відкриття монументу відбулось неподалік від того місця, де зловмисниками було обстріляно автомобіль, в якому Окуєва перебувала зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим. Пам’ять героїні вшанували її побратими та близькі, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, радник голови МВС Зорян Шкіряк, представники влади, добровольці.

Нагадаємо, Аміна Окуєва – українська лікарка, громадська активістка та військовослужбовиця. Учасниця подій Революції гідності та війни на сході України. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, служила прес-офіцером батальйону. Мотивом для участі у війні на Донбасі стала її переконаність у тому, що Росія є спільним ворогом українців і чеченців. Загинула 30 жовтня 2017 року неподалік села Глеваха у Київській області внаслідок отриманих поранень.

Згідно заповіту Окуєвої, її поховали у місті Дніпро поруч із могилою бригадного генерала Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія та командира батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мунаєва, який загинув у бою при обороні Дебальцевого.

duhovnyfront.com.ua

Поширити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.