Міністерство закордонних справ України оприлюднило текст звернення з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв геноциду, який традиційно відзначається 9 грудня.

“Сьогодні Україна разом з усім світом вшановує пам’ять мільйонів безневинних жертв геноцидів. Вшанування людської гідності жертв геноциду й запобігання цьому злочину, серед іншого, вимагає встановлення правди та відновлення історичної справедливості”, – зауважили в МЗС України.

У відомстві наполягають, що попри встановлені факти, шокуючі документи і архівні матеріали, Російська Федерація продовжує заперечувати Голодомор 1932-1933 років як акт геноциду радянського режиму проти українського народу. Це стосується й депортації кримськотатарського народу 1944 року. Такі дії російської сторони є показовими, адже співмірним вчиненню злочину може бути лише його заперечення чи виправдання.

У Міністерстві зазначили, що Україна продовжує потерпати від зовнішньої агресії та насильства, які були розв’язані Російською Федерацією у 2014 році, а це слугує підтвердженням, що відсутність визнання й засудження злочинів минулого відкриває шлях до вчинення кричущих порушень універсальних норм і правил, в тому числі злочинів проти людяності.

“Україна закликає міжнародне співтовариство до об’єднання зусиль задля запобігання дискримінації людини за будь-якими ознаками та попередження повторення подібних злочинів, зокрема шляхом відновлення та збереження історичної пам’яті”, – звертається до світової спільноти українська дипломатична установа.

duhovnyfront.com.ua

Поширити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.