Можливо, хтось не згоден, але я переконаний, що такі відомі російські фільми, як «Брат»«Бригада» та «Слово пацана. Кровь на асфальте» є культурними феноменами, які сформували образ сучасної російської держави, звісно, в особі влади, народу та їх взаємин.

Ці фільми мають важливе значення для розуміння російської політики та культури з кінця 90-х років минулого століття і досі. Вони показують, що російська влада використовує культуру для формування образу російського народу, який є агресивним, ворожим і готовим до насильства.

У нас помилково вважать, що ці три серіали є окремими продуктами, незалежними один від одного. Це помилкове уявлення. Насправді всі перелічені фільми фактично є продовженнями один-одного, всі вони мають єдину чітку мету.

Серіалом  «Слово пацана. Кровь на асфальтє» Путін разом із чекістами, що керують країною-агресоркою, завершили довготривалий етап формування і створення нового російського народу та окреслили основні перспективи його найближчого майбутнього. Все, що набудували чекісти, можна назвати умовним рейхом, бо схожість сучасного російського рейха з рейхом Адольфа Гітлера абсолютна. На жаль, це майбутнє стосується і нас, і усього світу. Чому так? Давайте розберемося.

«Брат», «Брат-2» − початок формування російського рейху

Фільмами «Брат» і «Брат-2» почалося наповнення потрібним змістом так званого «руского міра», а також було запущено процес формування сучасного російського народу. У цих фільмах вперше були окреслені образи ворогів росії: колективний захід і особливо США, а також  був посланий чіткий сингал усім носіям всього руского в голові: на Україну прийдеться нападати. «За Севастополь атвєтітє», – пам’ятаєте? Даніла Багров для російської влади є ідеальним образом руского чєловєка, саме тоді вони (російська влада) і почали його формувати.

Головна риса цього чєлавєка – ненависть. Нетерпимість на рівні генетики. Даніла Багров – простий російський хлопець, який усіх ненавидить: німців, кавказців, американців, чорношкірих, євреїв і нас, українців. Це потім з’явилися Соловйови, Скабєєви, Симоньяни, а спочатку був Даніла Багров та його рідний брат.

На жаль, дуже багато українців бачили своє і рідне в сюжеті цього фільму. І кількість українців, яких батьки називають Даніла, – тому підтвердження.

«Бригада» − сам процес формування російського рейху

Закріплення образу руского чєловєка відбувалося у серіалі «Бригада», коли у мізках глибинного народу відбулася трансформація: бандит, вбивця, рекетир та гопник став прикладом для молоді, та і не тільки для неї.

Учасники банди злочинців стали кумирами, а їхній стиль життя – нормою і прикладом для наслідування. Однак, червоною ниткою у фільми проходить наратив, що все в цій країні вирішує ФСБ, тому фінал серіалу – красномовний доказ такої тези.

«Слово пацана. Кровь на асфальтє» − завершальний етап

Ну і наприкінці ми бачимо фінал епопеї з формування агресивної орди – серіал «Слово пацана. Кровь на асфальтє».  Цей серіал  демонструє, що перетворення народу, населення, людей рф в одну велику дворову банду, завершено. Необхідна субкультура, або «общність», сформована, подальші дії окреслені. Дєліть асфальт – це не про минуле, це про плани на майбутнє. А для цього потрібна слухняна зграя, яка беззаперечно буде виконувати накази ватажка.

Індивідуальне – ніщо, колективне – все. Всі підкоряються колективу, його вимогам і стилю життя. Слово ватажка – наказ для виконання, а не привід для дискусії. Хто не хоче так жити – буде знищений, хто вирішить зістрибнути − буде покараний. Публічно! Є друзі, є вороги і є мета. «Хаді Такташ – весь город наш» – це і є мета. Світове панування без ненависних ворогів, які постійно повчають.

Цей фільм — не про історію казанських молодіжних угруповань 70-80 -х років минулого століття, це про майбутнє росії, яка вже готова ділити асфальт в усьому світі.

P.S. Найкращою українською відповіддю було б створення свого серіалу про колишніх «бігунів» з Кривого Рогу, українською мовою, в якому б головні герої, або головний герой формує колишніх друзів з угрупування з району і разом із ними йде боронити свій квартал, своє місто, свою країну від російської армії.

Бігуни — загальна назва малолітніх кримінальних угрупувань або субкультур, що діяли в Кривому Розі в 1985—1995 роках. Загалом за цей час в кримінальних заворушеннях загинуло близько 30 та було поранено понад 1 500 дітей. За деякими даними загиблих було близько 300

ТАРАС БУЗАК. beryslav.rayon.in.ua

Поширити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.