Так, за результатами соціологічного дослідження, проведеного всеукраїнською громадською організацією «ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ», 63% громадян вкрай негативно ставляться до підкупу виборців, готові брати гроші, але голосуватимуть, як вважатимуть за потрібне – 12,41% респондентів. 

Відмовилися відповідати на питання – 11,68%, позитивно оцінили підкуп – 5,24% виборців, мотивуючи це тим, що сьогодні всім потрібні гроші, важко відповісти на запитання – 5,22%, готові голосувати за того кандидата, який заплатить за їх голос – 2,45% респондентів. 

Опитування проводилося 26 січня 2019 року в 24-х областях України та м. Київ, за виключенням АР Крим і тимчасово непідконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей. 

Для проведення інтерв’ю ППІ було залучено 574 інтерв’юери (на волонтерських засадах). Дослідження проводилося шляхом інтерв’ювання face-to-face, а також телефонного опитування, відповіді вносилися в режимі онлайн через мобільні додатки до унікальної системи «OSA», розробленої фахівцями ППІ. 

У ході дослідження було опитано 23 599 респондентів віком від 18 років. Серед опитаних: жінок – 52,50%, чоловіків – 47,50%. Похибка репрезентативності (вибірки) не перевищує 1,5%. 

ppi.org.ua

Поширити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.