Суцільна головоломка — ребрендинг “нових партій”, створених в 2014-2017 рр.. Підрахувала, що з 161 партії, зареєстрованої за кілька останніх років, на 1 січня 2018 р. змінили свою назву понад 30%. При цьому 40 з них двічі перейменовували; вісім — тричі.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Марія Кармазіна, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. В. Кураса. Автор іронізує, що “найбільші тектонічні зрушення” відбувалися у зареєстрованої у січні 2016 р. політсили ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “СВОЇ”, яка незабаром вже називалася “УКРАЇНСЬКА СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТІЯ “СВОЇ”, потім — “ПРАВДА І СПРАВЕДЛИВІСТЬ” і, нарешті, ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “ОЛЕКСАНДРА МОРОЗА “ЗА ПРАВДУ І СПРАВЕДЛИВІСТЬ”.

“Численні перейменування дають підстави говорити передусім про те, що не слід шукати в назвах, як і в програмах, нинішніх політичних сил в Україні ідеологію або “високі ідеї”: спочатку назва “для продажу”, потім — назва “на злобу дня” або для задоволення власних амбіцій. Політики не страждають охайністю і нічим, здається, не гребують”, — зазначає політолог.

futurum.today

Поширити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.